top of page

Stoelyoga

stoelyoga.jpg
logo VYN.jpg
Op dit moment zijn er geen lessen

Bij deze yoga maken we gebruik van de stoel.

Op de stoel kunnen we ook het hele lichaam actief laten worden.

Naast de stoeloefeningen doen we ook oefeningen op de mat.

Ontspanning

Wat ik mee wil geven in de les, is in de eerste plaats een gevoel van ontspanning. Ontspanning geeft een gevoel van vrijheid, waardoor je jezelf kunt zijn.

Door aandachts en ademhalingsoefeningen kunnen lichamelijke spanningen afnemen, waardoor rust in het geheel wordt ervaren. Een ontspannen houding zal in het lichaam weerspiegeld worden. Hierdoor zal energie weer beter doorstromen en afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden en het lichaam weer lichter en energieker aanvoelen. Ook kunnen lichamelijke oefeningen spieren en gewrichten verlichten en soepeler maken, waardoor in de geest ruimte ontstaat.

Bewustwording

Yoga is een weg naar lichaamsbewustzijn en algemene bewustwording. 

In het lichaam kunnen we de antwoorden vinden die we zoeken.

Luister naar het gefluister van je lichaam

Dan hoeft het niet te schreeuwen

Bewegen vanuit gevoel

De yogalessen zijn gebaseerd op Kashmiryoga en op de methode van Van Dixhoorn.

In de beoefening van Kashmiryoga wordt de aandacht gericht op het tastgevoel, het voelen van het lichaam zoals het zich voordoet. Bewegingen worden uitgevoerd vanuit het gevoel. Hierdoor krijgen we de kans diepe ontspanning en rust te ervaren. In de ervaring van de ontspannen toestand kunnen we onze conditioneringen, die ons blokkeren, leren loslaten. We worden vrij in ons handelen.

Adem en ontspanning

De methode van Van Dixhoorn is gericht op adem en ontspanning. Door onbevooroordeeld, zonder een verwachting de oefeningen te ervaren, kan het lichaam weer reageren vanuit de oorspronkelijke staat en ervaren we rust en ontspanning.

Rust, blijheid en geluk

In de les gaan we op zoek naar de kunst van het ontspannen. Je leert niet alleen om te ontspannen maar ontdekt ook de positieve kracht ervan.

Werkelijke ontspanning geeft je een gevoel van rust, blijheid en geluk. 
Je ontdekt de kracht van aandacht, adem en beweging.  

Om dit te ervaren doen we in de les rustige bewegingsoefeningen, aandachts- en ademhalingsoefeningen en maken gebruik van ons voorstellingsvermogen en tastgevoel.

Geluk zit niet in het veranderen van hoe je je nu voelt

Geluk zit in het ontspannen in hoe je je nu voelt

Opleiding tot yogadocente

Ik heb de eenjarige Allround yogaopleiding in Breda gevolgd bij Astrid van Dam.

Hierna volgde ik de 4 jarige yogaopleiding aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam, waar ik les kreeg van Koos Zondervan die onderwijst in de Kashmiryoga. Ook volgde ik lessen in deze vorm bij Wil Moerkerk en Jacques Lewensztain. In deze vorm wordt yoga beoefend op een heel rustige manier, met vaak navoelen.  Ik heb nascholing gevolgd bij Yvonne Esser in de methodiek van Van Dixhoorn. Hier ligt de focus op adem en ontspanning. Bij Yvonne van Helvoirt heb ik nascholing voor stoelyoga gevolgd.

LET OP:

Deelnemen gebeurt geheel op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico van de cursist.

bottom of page