top of page

Kom bij je ware zelf

Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen
Mensen ook

Ieder van ons heeft zichzelf van jongs af aan maskers en persoonlijke structuren aangemeten. Dit doen we ook om de pijn, die we in bepaalde situaties herhaaldelijk hebben ervaren als waarheid, niet meer als zodanig te voelen. We hebben ons in dat geval op een bepaald terrein niet gezien gevoeld en het leek beter te voldoen aan verwachtingen die we van anderen meekregen. Een overlevingsstrategie die nuttig lijkt, maar ons van onze ware kern afhoudt en waardoor we op een gegeven moment het gevoel kunnen krijgen vast te lopen in het leven. Het geeft ons stress.

Zolang we ons identificeren met onze gedachten en met de emoties die erbij ontstaan,  en er over oordelen, zullen we onszelf niet werkelijk leren kennen.

De waarheid is, dat we niet de pijn, niet de emoties, die we ervaren, zijn.

Dit kunnen we ontdekken, als we ons bewust worden van onze conditioneringen en programmeringen. We kunnen dan zien wie we werkelijk zijn..

Daardoor zullen we ons ontspannen voelen en innerlijke rust ervaren.

De weg hier naar toe is de weg naar binnen, naar onze innerlijke kern. Steeds onderzoekend wat er gaande is, steeds bewust van "wie " er aan het roer staat.

In de wekelijkse yogaessen, vergroot je door fysieke oefeningen, aandachts en ademhalingsoefeningen, je lichaamsbewustzijn waardoor je ook de signalen die je intuïtief krijgt beter opmerkt. Je kunt hierdoor beter zien wat er speelt, waardoor je leert te ontspannen, je meer rust zult ervaren en je dichter bij jezelf zult komen, wat weer een goed gevoel geeft. Het geeft een gevoel van innerlijke kracht en blijheid. De yoga oefeningen brengen je naar binnen, naar je kern, naar de essentie van wie je bent. 

Aanmelden
bottom of page